Září 2012
Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Víte o něčem, o čem my ne a stojí to za zveřejnění? Pište na knihovna@strmilovsko.cz.
Databáze firem Evropské databanky
Ziveobce.cz

Archiv akcí v roce 2008

Stránka s články: 1-10 11-20 21-30 31-34
Datum: 15.07.2008

Slavnostní rozloučení s předškolními dětmi a předávání vysvědčení žákům 9. třídy

Dne 27.6.2008 proběhlo na Měststkém úřadě ve Strmilově slavnostní rozloučení s předškolními dětmi a slavnostní předávání vysvědčení žákům 9. třídy.

Datum: 23.07.2008 (aktualizováno)

Jihočeský komorní festival opět ve Strmilově

13. července 2008 se v kostele sv. Jiljí ve Strmilově konal v rámci 4. ročníku Jihočeského komorního festivalu další z koncertů, jehož iniciátorem byl pan Petr Nouzovský a spolupořadateli Knihovna Viléma Martínka ve Strmilově a strmilovský farní úřad.

Tentokrát Nouzovského violoncello, které sólově zaznělo např. v Suitě č.2 dmoll a při sonátě od G. Ligetiho, doplnila kytara Patricka Vacíka – též buď v sólu nebo v harmonii s violoncellem - při nádherných skladbách J. S. Bacha, A. Vivaldiho, a J. Rodriga. Závěrečná skladba Kol Nidrei od Maxe Brucha pro violoncello a kytaru působivě ukončila celé vystoupení obou nadaných umělců. Pro téměř 70 hudbymilovných posluchačů to byla opět po nějaké době možnost nevšedního kulturního zážitku a v proudu letních dovolenkových dní znamenal koncert příjemnou a vítanou duševní očistu. Poděkování patří nejen oběma umělcům, ale i farnímu úřadu, který prostory kostela poskytl k tomuto vyžití.

Datum: 23.07.2008

Koncert - Tři sestry

Ve čtvrtek 17. července 2008 jsme se dočkali dlouho očekávané show Tři sestry Gambrinus Tour. I přes nepříznivé počasí - od rána střídavě pršelo, přišlo na strmilovské fotbalové hřiště téměř 900 diváků. Večer, kdy již déšť ustal, mohli diváci postupně shlédnout šestihodinový program. Jako první vystoupila kapela MZH, která hrála k poslechu a občerstvení postupně přicházejících návštěvníků. Druhý vystoupil pražský právník doktor Petr Pečený se svým souborem Doctor P.P.. Celým areálem zněl rock & roll, doplněn krokovými kreacemi Petra Pečeného i souboru. Třetí v pořadí vystoupila oblíbená kapela E!E, která zahrála své největší hity.

Po krátké přestávce a instalaci hostince na pódium, přišlo vyvrcholení večera. Za zvuku pochodu nastoupila před již zaplněný kotel skupina Tři sestry. Zazněla první píseň "Ztráta imunity" dále staré pecky "Pumpa, Aida, Modlitba pro partu..." Namísto přestávky zazpíval Fanánek několik písní z nového alba Jevany. Druhá polovina koncertu Tří sester byla z alba Mydlovary. V blížícím se závěru došlo na osvětčená dílka "Zelená, Kovárna, Průša...". Na konci druhého přídavku zazněla píseň "Sny o lahvích sody" a byl konec. Vystoupení začalo před desátou hodinou a končilo krátce po půlnoci.

Během koncertu pivo Gambrinus 10° teklo proudem, vypilo se dost i limonád, něco málo rumu a peprmintky. Snědlo se okolo 80 kg paprikové klobásy z Krahulíku. Během koncertu, ani po jeho skončení, nedošlo k žádným incidentům a porušování pořádku. Podle našich zpráv nevznikly ani žádné škody na majetku a zdraví. K tomu přispěla účast jak policie tak i dobrá práce ochranky. Návštěvníci celou akci hodnotili vysoce kladně a tyto pozitivní ohlasy nám dodávají sílu pro případné podobné plány na příští rok.

Závěrem děkujeme Městskému úřadu Strmilov a všem sponzorům, bez kterých by se koncert nemohl konat.

Srdečně děkujeme za návštěvu. Případné názory a náměty (případně kritiku) napište na adresu kraftstrmilov@seznam.cz.

Článek a fotografie čerpány z http://www.fkstrmilov.wz.cz/
MZH
MZH
Doctor P.P.
Doctor P.P.
E!E
E!E
Tři sestry
Tři sestry
Tři sestry
Tři sestry
Tři sestry
Tři sestry
Datum: 23.07.2008

Sraz veteránů

Klub 3. armády Plzeň, což jsou veteráni, starající se o hroby a památníky padlých amerických vojáků, položili v sobotu 19. července 2008 v 11 hodin kytici k památníku padlých amerických letců na strmilovském hřbitově sv. Ondřeje.

Poté představili ve Strmilově na náměstí svá historická vozidla.

Datum: 14.10.2008 (aktualizováno)

Přednáška - Nejoblíbenější filosofické omyly

Šachový klub Strmilov a Knihovna Viléma Martínka ve Strmilově pořádali přednášku Jiřího Fuchse na téma Nejoblíbenější filosofické omyly. Přednáška se konala v pondělí 29.9.2008 od 17.00 hodin v knihovně.

Lektor je jeden z našich nejvýznamnějších současných českých filosofů, autor mnoha publikací vydávaných také v zahraničí, pracuje v Občanském institutu a je lektorem e-learningové Academie Bohemica.

Datum: 14.10.2008

Sběr železného šrotu

SDH Strmilov oznamuje, že v pátek 17.10.2008 od 16.00 provede sběr železného šrotu včetně obcí Palupín, Leština a Malý Jeníkov.

Datum: 21.10.2008

Zájezd ČSŽ

Dne 27.9.2008 se uskutečnil zájezd ZO ČSŽ. Počasí se vydařilo a výletníci si užívali na těchto nádherných místech našeho kraje: České Budějovice, Vyšší Brod, národní přírodní rezervace Čertova stěna, vodní nádrž Lipno, Český Krumlov.

Datum: 22.10.2008

Starostové a knihovníci z okresu ve Strmilově

V rámci Týdnu knihoven pořádali strmilovská knihovna a Město Strmilov ve spolupráci s Městskou knihovnou Jindřichův Hradec 7. 10. 2008 ve Strmilově Setkání zřizovatelů a profesionálních knihovníků okresu Jindřichův Hradec. Každým rokem se profesionální knihovníci a zřizovatelé knihoven z celého okresu sjíždějí do jednoho z třinácti profesionálních knihovnických pracovišť, aby se dozvěděli novinky z knihovnictví, okoukli praxi a zhodnotili situaci v jiných městech, probrali aktuální problémy při provozování v tom kterém místě, vyměnili si zkušenosti a především chvíli spolu pobyli. Tentokrát tedy připadla úloha hostitele pro 40 osob na Město Strmilov a jeho knihovnu. Tradiční setkání, na němž zaznělo pár slov o historii a současnosti města a následně i o historii, současnosti a činnosti knihovny, jsme doplnili exkurzí do místní tkalcovny a pražírny kávy, což mělo velký ohlas. Doufejme, že dojmy všech účastníků byly veskrze pozitivní a naše město a knihovnu se nám podařilo dobře prezentovat i reprezentovat.

Datum: 24.11.2008

Den otevřených dveří na Základní škole

Základní škola Strmilov zve na „Den otevřených dveří“, který se uskuteční v úterý 9. prosince 2008 ve všech prostorách základní školy.

Můžete vidět ukázkové hodiny 1. až 9. třídy, proběhnou besedy s učiteli, ukázka vystoupení tanečního kroužku Mateřské školy v tělocvičně, videozáznamy ze školních akcí a také informace o učebnách a o novém vybavení školy.

Přesný časový rozpis jednotlivých akcí dne otevřených dveří je vyvěšen v Základní škole a na informační tabuli městského úřadu ve Strmilově.

Datum: 20.12.2008 (aktualizováno)

Přednáška - Antika v nás aneb Za co všechno můžou řečtí filozofové

Šachový klub Strmilov a Knihovna Viléma Martínka ve Strmilově pořádali přednášku Alexandra Tomského na téma „Antika v nás aneb Za co všechno můžou řečtí filozofové…“ Přednáška se konala v úterý 25.11.2008 od 17.00 hodin v Knihovně Viléma Martínka ve Strmilově.

Lektor je politolog a nakladatel. Po studiích mezinárodních vztahů na London School of Economics a tomistické filosofie na London Institute of Education pracoval jako politolog v ústavu Keston College, kde se specializoval na výzkum církve a státu, státního ateismu a náboženské opozice ve střední Evropě (1980 – 86), od roku 1983 profesor sovětologie a evropských politických dějin.

Byl vedoucím exilového konzervativního nakladatelství Rozmluvy (1981-1994). V letech 1986 – 90, nakladatelem a ředitelem ACN (mezinárodní, charitativní organizace). Po návratu do Prahy soukromým nakladatelem Rozmluvy 1990-94. Poté se postupně stal ředitelem nakladatelství Academia a nakladatelství Národního divadla. Přednášel na New York University v Praze.

Stránka s články: 1-10 11-20 21-30 31-34
Růže Strmilovsko.cz - oficiální web Strmilova a okolí
Jazyk: Český English Deutsch | RSS RSS: novinky, kalendář akcí
Strmilovsko.cz - oficiální web Strmilova a okolí. Design, správa a aktualizace copyright © Vladimír Vondruš, 2002-2010. Stránky jsou provozovány na systému Orange 2, © Vladimír Vondruš 2006-2010. Kontakt a prostor pro vaše připomínky: blog, mosra@centrum.cz, knihovna@strmilovsko.cz.
Strmilovsko.cz | Knihovna | Archer | XHTML 1.0 Strict Valid | CSS 2.1 Valid