Září 2012
Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Víte o něčem, o čem my ne a stojí to za zveřejnění? Pište na knihovna@strmilovsko.cz.
Databáze firem Evropské databanky
Ziveobce.cz

Archiv akcí v roce 2009

Stránka s články: 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-55
Datum: 02.07.2009

Návštěva partnerské obce Trubschachen

Starosta, členové rady a další představitelé Strmilova navštívili od 26. do 28. června naši partnerskou obec ve Švýcarsku. Prohlédli jsme si několik firem (sýrárnu, továrnu na výrobu lan a dalších kovových produktů), soukromou školu pro děti s výchovnými problémy, kryt připravený pro obyvatelstvo v případě války, nově budované zařízení na vytápění prostřednictvím energie z obnovitelných zdrojů, soukromé zemědělské statky, pečovatelský dům a mnoho dalšího. Velmi podstatnou částí pobytu byly rozhovory se švýcarskými zastupiteli – o systému financování obce, podílu občanů na veřejných aktivitách atd. Obyvatelé Trubschachenu jsou aktivní a uvědomují si svou zodpovědnost za místo, kde žijí. Například co se týká požární ochrany: každý dospělý je členem hasičského sboru, účastní se školení a kdo se nechce zapojit, platí nemalou částku do obecní pokladny. Jiným příkladem soudržnosti byl také zajímavý zážitek, kdy po kulturním programu pro 600 lidí trval úklid sálu pouze několik minut – kdo mohl, poskládal několik židlí, odnesl je do bočních prostor a než jsme se rozhlédli, byl sál prázdný – připravený pro další využití.

V příštím roce přijede delegace z Trubschachenu na oplátku k nám. Budeme rádi, když se podaří představit i naše město v pozitivním světle.

Lenka Pecharová

Výlet na elektrokolech do sýrárny

Pečovatelský dům

Vernisáž výstavy obrazů

Škola pro děti s výchovnými problémy

Luzern

Loučení

Datum: 20.07.2009

Sraz veteránů

V sobotu 18. července v 9 hodin 30 minut přijeli členové Klubu 3. armády se sídlem v Plzni s historickou technikou do Strmilova na náměstí. Poté se uskutečnil pietní akt na strmilovském hřbitově u pamětní desky padlých amerických letců.

Datum: 22.07.2009

Strmilov Open Air

KRAFT, Jiskra a MKK Strmilov pořádali v pátek 17.7.2009 na fotbalovém hřišti Strmilov Open Air. Více informací na http://www.fkstrmilov.wz.cz/.


Více: Rozhovor pro Strmilovské noviny s Richardem Krajčem ze skupiny Kryštof ze dne 17.7.2009

Datum: 23.07.2009 (aktualizováno)

Hudba mnoha staletí

19.7. v 16.00 hodin se konal v kostele sv. Jiljí koncert Petra Nouzovského (violoncelo) a Moniky Knoblochové (cembalo) s názvem "Hudba mnoha staletí". Koncert pořádala ve spolupráci s Petrem Nouzovským a místním farním úřadem Knihovna Viléma Martínka ve Strmilově v rámci Jihočeského komorního festivalu tentokrát s podtitulem "Festival hudebních kouzel".

Datum: 05.08.2009

Neckyáda

Neckyáda se konala 19.7. na Hamerském potoce. Cíl plavců všeho druhu byl u Hospody ve Mlejně.

Datum: 05.08.2009

Letní lyžování

21.8. proběhne Letní lyžování ve Strmilově. Sraz úřastníků v 15.30 na náměstí. Lyže, sáně a jinou zimní výbavu, jakožto i dlahy a sádru s sebou. Vstupné dobrovolné.

Večer od 18.00 v Hospodě ve Mlejně hrají Tragedis a The Zetor. Vstupné 50 Kč.

Datum: 05.08.2009

Rozhovor pro Strmilovské noviny s Richardem Krajčem ze skupiny Kryštof ze dne 17.7.2009

SN: Děláte spoustu věcí – muzika divadlo, managering skupiny…. Když si tak představíte ten pracovní týden, čemu věnujete nejvíce času? Nebo čemu byste ten čas chtěl nejvíce věnovat?

K: Nejvíc ho věnuju kapele, je to věc které bych chtěl ten čas věnovat nejvíc. Ty aktivity kolem teď spíš víceméně bourám, omezuju. Kromě rodiny je to ta muzika.


SN: A divadlo, moderování s Juchelkou?

K: To je spíš už taková tradice, ale nic jiného vlastně nemoderuju. Medúza mi zůstává z let minulých, je mi trošku líto se s tím rozloučit, protože to je vlastně poslední pojítko s Ostravou.


SN: S Juchelkou Vás asi spojuje jen ta Ostrava, nebo s ním najdete ještě něco společného?

K: Společné jsou pro nás debaty.


SN: Před kamerou nebo za kamerou?

K: Za kamerou hlavně. Je fakt, že říkal, že už si mne nikdy nepozve do svého pořadu Exit 316. Prohlásil totiž, že nejsem vhodný adept se svými názory… Ale já si myslím, že nejsem úplně mimo, akorát jsem někdy více tolerantnější. Například, když jsme se bavili o homosexualitě a já jsem stál za názorem, že je to věc, která by měla být rozhodně tolerována, tak on je třeba zásadně proti.


SN: Ano, lze si představit, jak je proti...


SN: Atentát dostal Anděla, Kryštof dostal anděla, v Čechách jste úspěšná kapela. Chystáte se někam do zahraničí? Tuším něco o Polsku...

K: My hodně jezdíme na Slovensko. Nevím, jestli se dá považovat jako zahraničí… Ale možná už zase asi dá. Do Polska jsme zkoušeli prorazit dlouho. Ale když tam nemáte management nebo firmu, která by za Vámi stála, tak je to těžké. A myslím si, že my už jsme takoví zlenivělí chlápci středního věku, kteří si zvykli na určitý standard jak v Čechách tak i na Slovensku. Už se nám nechce spát po koncertech v kupé a jezdit za podmínek pro nás nepřijatelných.. Takže si nadále pěstujeme ty Čechy a Slovensko a jsme spokojeni...


SN: Přejdu k politice, konkrétně k podpoře politických stran. Vím, že jste jeden čas podporovali za časů Petry Buzkové ČSSD, teď už to asi nebude tak divoké...

Chystáte se k volbám? Budete volit, budete podporovat nějakou stranu nebo spíš vycouváte z této oblasti?

K: Určitě se o to pořád zajímám. Je to ale přesně tak, jak jste řekl. Sociální demokracie bývala normální sociální demokracií – taková středolevá politická strana. Dnes je vidím skoro jako takové extremisty. Jsou teď hodně nalevo, spíše jsou jako takovou komunistickou stranou. Člověk, když čte, co všechno by dělali, taková ta rovnost, víra, bratrství... není možné takto fungovat. Každý normálně myslící člověk může mít určité sociální cítění, ale nic se nemá přehánět. Já osobně jsem se přeorientoval napravo. Tam jsou pro mne dvě zajímavé strany – po skandálech v Zelených Zelení odpadli, ti byli určitou alternativou. Zůstává Mirek Topolánek. Je to člověk, kterému věřím. Pak je to pan Kalousek se svojí TOPkou. Budu na podzim zvažovat, jestli dát hlas tomu nebo tomu.


SN: Přejdu ke sportu. Olympiáda. Jste aktivní sportovec?

K: Už moc ne, leda tak na playstationu, moc času není. Ale do 16 let jsem vrcholově hrál fotbal. Ke sportu jsem tedy měl hodně blízko. Pak jsem se na to vykašlal a dal jsem se na muziku a na divadlo. Část mé rodiny to nesla velmi těžce, protože jsem býval v reprezentačních výběrech. Měli tu představu, že jednou budu kopat někde venku a ne že budu hrát na kytaru někde v bydžovském zatuchlém sklepě… Časem ovšem pochopili, že ta kytara mi něco dává a začali to respektovat. Dá se říct, že od té doby jsem takový příležitostný sportovec.


SN: Poslední otázka. V neděli jste na novomlýnských nádržích točil videoklip Ráno. Znamená to, že se blíží Bobule 2, které jdou do kin, nebo je to náhoda?

K: Blíží se dvě věci. Blíží se Bobule, které jdou do kin na konci října a my jsme k tomu udělali novou píseň. Ta na druhou stranu bude avizovat naši novou desku, která vyjde v lednu. Takže ten singl bude s tříměsíčním předstihem. V únoru se chystáme jet velké haly ve velkých městech v Čechách. Tím, že jsem zrovna mohl přijet v tu dobu, kdy se Bobule na nádržích natáčely, jsme všechno spojili dohromady - zároveň jsme využili daného prostředí, kamer, které si nemusíme později pronajímat a natočili jsme video.


SN: Děkuji za rozhovor.

Ptal se Jaroslav F. Pechar
Datum: 05.08.2009

Oficiální prohlášení AWK Palupín

Na základě usnesení členů AWK Palupín ze dne 8. července 2009 jsme došli k jednoznačnému závěru ukončit veškerou spolupráci s obyvateli obce Palupín. Spolupráce byla ukončena ne naší vinou, ale pouze zaviněním místního obyvatelstva a to zejména z těchto důvodů:

  1. Problém se zapůjčením peněz na turnaj 2008: Museli jsme doslova prosit o to, abychom dostali alespoň 1000 Kč na pořádání turnaje (původně nám nechtěla být ani tato částka zapůjčena s odůvodněním, že se jedná o moc peněz a že nám stačí 500 Kč). Dále jsme se museli zavázat, že se veškeré investice vrátí, což se také dle našeho závazku stalo. Do společné palupínské kasy jsme vrátili více, než nám bylo zapůjčeno, takže turnaj byl výdělečný, což se rozhodně o jiných akcích konaných v Palupíně, říci nedá. I přesto nám byly peníze půjčeny velmi neochotně.
  2. Bojkot turnaje 2008 ze strany místních: Na tomto řekněme domácím turnaji, který by měl být pro nás chloubou a ctí na něm reprezentovat obec, startoval pouhý jeden soutěžící z Palupína. Máme teď na mysli pouze ty osoby, které byli v okruhu lidí pořádajících kulturní akce v Palupíně jako např. pálení čarodějnic nebo dětský den. Jeden jediný soutěžící z Palupína pokud nepočítáme nás, jako členy klubu či naše rodinné rodinné příslušníky a kamarády. Jak ostudné, nehledě k tomu, že na turnaj Železná ruka konaný v únoru tohoto roku nepřišel z Palupína vůbec nikdo.
  3. Zesměšňování klubu v parodujících plakátech a na webových stránkách: Prakticky ihned po tom, co jsme po dva roky vyvěšovali na čekárnu pozvánku na turnaj, se hned vedle naší pozvánky objevila také pozvánka parodující naší činnost. Vzpomeňte rok 2007 a turnaj v souložení, rok 2008 a vymyšlený turnaj v boxu. Terčem parodií se však nestaly pouze naše pozvánky, ale v posmívání došli místní tak daleko, že parodovali naše stránky na internetu. Konkrétně se jedná o stránku http://boxing-palupin.7x.cz/, která paroduje naše webové stránky a dále dokládá existenci vymyšleného boxerského v klubu v Palupíně.

V minulé sezoně 200/2009 se náš klub dočkal dobrých výsledků jako např. těchto:

  • 8 pohárových medailí (5x zlato, 2x stříbro, 1x bronz)
  • 2 extraligové medaile (2x bronz)
  • 3 nominace na mistrovství republiky
  • 1 nominace na mistrovství Evropy v Bulharsku

Na soutěžích jsme vždy hájili dobré jméno obce Palupín. Byli jsme i váš klub. Za dva extraligové roky jsme název Palupín dostali do podvědomí mnoha soutěžících a lidí okolo armwrestlingu. Dnes každý z okruhu těchto lidí ví, kde se nacházíme, a nedovolí si nás brát na lehkou váhu, stali jsme se plnohodnotnými partnery, soupeři a členy asociace. Pro nadcházející sezonu jsme se dostali do okruhu pořadatelů zřejmě znovuobnoveného Českého poháru. Tyto všechny úspěchy mohly být částečně i vaše. Hrdě jsme nosili na zádech jméno naší vesničky, ale dnes tomu tak není. Jsme znechuceni panující atmosférou a neustálým házením klacků pod nohy.

Z těchto všech důvodů vážně uvažujeme o přesun veškerých aktivit pod město Strmilov a budeme nadále pokračovat pouze v součinnosti s hotelem Komorník a právě městem Strmilov, protože tam jsou lidé, kteří jsou vstřícní, ochotní spolupracovat, pomáhat nám, jsou si vědomi naší snahy, píle a práce. Věříme, že budou pyšní i na to, že budeme reprezentovat právě jejich město v této disciplíně, která se, jak pevně věříme, do pár let stane disciplínou olympijskou.

Datum: 31.08.2009

Reportáž televize RTA o stromech na hřbitově

Reportáž regionální televize RTA Jižní Čechy o projektu zabepečení stromů na hřbitově ke shlédnutí na http://www.rta.cz/?article=130954.

Datum: 31.08.2009

Letecké fotky Strmilova

Fotky pořízené při paraglidingovém létání nad Strmilovem. Autor: V. Novák, více na http://www.pgv.cz (tyto fotky jsou v článku Povedený létací víkend - 14.-16.8.09).

Strmilov
Strmilov (Autor: V. Novák)
Strmilov
Strmilov (Autor: V. Novák)
Komorník
Komorník (Autor: V. Novák)
Komorník
Komorník (Autor: V. Novák)
Stránka s články: 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-55
Růže Strmilovsko.cz - oficiální web Strmilova a okolí
Jazyk: Český English Deutsch | RSS RSS: novinky, kalendář akcí
Strmilovsko.cz - oficiální web Strmilova a okolí. Design, správa a aktualizace copyright © Vladimír Vondruš, 2002-2010. Stránky jsou provozovány na systému Orange 2, © Vladimír Vondruš 2006-2010. Kontakt a prostor pro vaše připomínky: blog, mosra@centrum.cz, knihovna@strmilovsko.cz.
Strmilovsko.cz | Knihovna | Archer | XHTML 1.0 Strict Valid | CSS 2.1 Valid